A leghosszabb tapsot érdemelt film
2010. július 13. írta: El Polako

A leghosszabb tapsot érdemelt film

„Kicsi Rózsa” (Różyczka ) -Jan Kidawa-Błoński rendezésében - nyerte az Arany Oroszlánt a 35.-ik Lengyel Filmfesztiválon, Gdyniában. Ez ugyan egy hónapja történt, most mégis vessünk egy pillantást a filmre.

A film az 1968-as antiszemita kampány diáktüntetéseinek történésein alapul. A lengyel ÁVÓ, azaz a titkos rendőrség egyik rendőrfőnöke, Rożek azon dolgozik, hogy információkat gyűjtsön egy jól ismert, disszidációját előkészítő íróról. Ennek okán titkos ügynököt, egy szép, fiatal, és elragadó nőt bíz meg azzal, hogy kerüljön vele bizalmas kapcsolatba. Rożek folyamatosan ellenőrzi az ügynöknőt, begyűjti a jelentéseket tőle, és elemzi az információkat. Meglepő módón Kicsi Rózsa felfedezi az iró elragadó intelligenciáját és személyiségét, aki felfedi szeme előtt saját életének vulgaritását, és kietlenségét. A nő eldönti: szakít a múlttal.
 


 

Magdalena Boczarska nyerte a legjobb színésznőnek kijáró elismerést, Kicsi Rózsa szerepének megformálásáért. A film emellett egy speciális díjat, a „ Leghosszabb tapsot kapott alkotás”-nak járó elismerést nyert el. Reméljük idehaza is látható lesz hamarosan!

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr152149929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása